Hongaarskinderplezier

1 Euro ==> 385.18 Ft
Naamdag: Orbán

Informatie

A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Geld

In Hongarije wordt betaal met Forinten, deze is onderverdeeld in 100 Fillér. Deze laatste wordt echter niet meer gebruikt. Tegenwoordig kun je zeker in de grote winkels (Tesco, Spar, Mediamarkt en dergelijk) ook betalen met Euro's. Dit staat dan aangegeven evenals de koers waarmee ze rekenen. In Hongarije zelf blijft pinnen bij de banken het goedkoopst om aan Forinten te komen.

In Hongarije zijn genoeg geldautomaten, pinnen in winkels is echter nog niet overal mogelijk. De banken zijn geopend tussen 08.00 en 16.00 uur, in de grotere steden is er vaak op zaterdag ook een bank geopend.

Voor betalingen is het ook mogelijk om gebruik te maken van creditkaarten; de belangrijkste als Visa en Mastercard worden bijna overal ook geaccepteerd.

Goulash

Goulash (of in het Hongaars Gulyás) is een Hongaarse specialiteit. Het is een soep. De goulash zoals wij deze kennen (dus de ingedikte variant, een soort stoofpot) heet in Hongarije Pörkölt.

Goulash is oorspronkelijk een simpel eenpansgerecht die runderherders (gulyás) vroeger op de poesta bereidden. Er zijn vele varianten echter met ook rundvlees, varkensvlees, schapenvlees en vis. Je moet dus niet verrast opkijken als elk restaurant zijn eigen variant kent.